nieuws

Prijs voor gastvrouw Nadine Mögling van Bij Jef*

Restaurant

Nadine Mögling van sterrestaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel heeft de jaarlijkse D’Couvert-prijs gewonnen. De titel is een initiatief van vakblad Culinaire Saisonnier en wordt toegekend aan de beste gastvrouw of gastheer van Nederland én Vlaanderen.

Prijs voor gastvrouw Nadine Mögling van Bij Jef*

De D’Couvert-prijs is vier jaar geleden in het leven geroepen en is bedoeld voor de beste gastvrouw of gastheer van Nederland en Vlaanderen. In 2013 is deze toegekend aan Nadine Mögling van het met één Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef op Texel.

Mögling werd voorgegaan door Blanche Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat, Alain Vermeulen van De Pastory in Cadier en Keer en Cindy Borger van sterrestaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

Restaurantgasten konden via (de website van) het magazine en social media kandidaten voordragen. Nadat een shortlist was opgesteld, werd Mögling gekozen door haar voorgangers en uitgever Carine Koreman-Van Steen van Culinaire Saisonnier.

De prijs bestaat uit een 18-karaats gouden speld in de vorm van een cloche, een antiek zilveren wisseltrofee en een gevelschild in de vorm van een cloche. D’Couvert is een vrije vertaling van Découvert, dat ontdekking betekent.

Reageer op dit artikel