nieuws

Restaurant met artikel 1 Grondwet op raam gesloten

Restaurant

Het veelbesproken Amsterdamse restaurant Van de Buurt is gesloten. Ondernemer Arnoud van Rooij haalde recent de publiciteit, nadat hij op de raam van zijn zaak artikel 1 van de Grondwet liet drukken en daaruit een campagne tegen discriminatie voortvloeide.

Restaurant met artikel 1 Grondwet op raam gesloten
Diederik van der Laan

Restaurant Van de Buurt in de Gerard Callenburgstraat in Amsterdam-West sluit de deuren, zo schrijft AT5 op de website. In februari plaatste ondernemer Arnoud van Rooij artikel 1 van de grondwet op zijn raam, omdat hij in het verweer wilde komen tegen treiteren.

De ondernemer ontving zoveel bijval, dat er de campagne ‘Geen respect voor discriminatie’ uit voortvloeide. Burgemeester Van der Laan gaf het officiële startschot. Misset Horeca legde dit vast en publiceerde daarover in de uitgave van vrijdag 8 maart.

Van Rooij besloot tot de publicatie, omdat hij meerdere malen gepest en uitgescholden was vanwege zijn homosexualiteit. Toen ook zijn restaurant erbij betrokken raakt, was voor hem de maat vol.

In het artikel op de website van At5 vertelt de ondernemer dat het publiceren van de wettekst en de sluiting van het restaurant niets met elkaar te maken hebben. ‘We zijn nu eenmaal een eenmanszaak die het niet heeft gered in deze moeilijke tijden.’

Woensdag 24 april was het restaurant in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer voor het laatst geopend.

Reageer op dit artikel