nieuws

Sterkok Edwin Vinke ontvangt zilveren botermes

Restaurant

Edwin Vinke van tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat, heeft op 8 april in Valkenburg aan de Geul een QL Robbe & Berking Zilveren Botermes ontvangen.

Sterkok Edwin Vinke ontvangt zilveren botermes

Vinke was de enige Nederlandse chef die het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes ontving. Hij kreeg de onderscheiding voor het gebruik van duurzame streekproducten en het feit dat hij deze producten een warm hart toedraagt.
Zo heeft de Zeeuwse sterrenchef een eigen groententuin van 1 ha, werkt graag met Oosterscheldewater en heeft veel direct contact met lokale boeren.

Vier prijswinnaars
Het is de eerste keer dat het QL Robbe & Berking Zilveren Botermes is uitgereikt. Naast Nederlander Vinke kregen de Duitser Harald Russel (Landhaus Sint Urban, Naurath/Wald), de Luxemburger Hans Poppelaars (Manoir Kasselslay, Roder) en de Belgen Eric en Tristan Martin (Lemonnier, Lavaux Sint Anne) het Zilveren Botermes.
De prijs werd uitgereikt door Susanne Stolte (voorzitter QL Hotels Raad van Advies en van het College van Bestuur van de Hoge Hotelschool Den Haag) en luitenant-generaal buiten dienst Tony van Diepenbrugge.
QL Hotels, ruim 100 kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels, is initiatiefnemer van de prijs samen met de Duitse zilverfabrikant Robbe & Berking. Beide partijen werken samen sinds 1874.

Reageer op dit artikel