nieuws

SVH Meesterkok Erik de Mönnink gast bij kroning

Restaurant

Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten is dinsdag 30 april getuige van de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij is door Overijssel uitverkoren, omdat hij recent is geïnaugureerd als SVH Meesterkok en de provincie culinair op de kaart heeft gezet.

SVH Meesterkok Erik de Mönnink gast bij kroning

SVH Meesterkok zit op Koninginnedag in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Hij is één van de 42 uitverkorenen namens de provincie Overijssel. ‘Ik ben gebeld door de assistent van de Commissaris van de Koningin’, vertelt De Mönnink aan MissetHoreca.nl waarom hij aanwezig mag zijn.

De Mönnink is uitgenodigd, omdat hij de provincie culinair op de kaart heeft gezet en hij recent werd geïnaugureerd als SVH Meesterkok. ‘Van 150 mensen worden portretfoto’s gemaakt, die worden samengebracht op één groot doek. Ook daar ben ik er één van.’

In de Nieuwe Kerk is plaats voor 2045 gasten, waaronder 500 burgers die zijn uitgezocht door de provincies. De Mönnink, die zijn partner niet mag meenemen: ‘Echt super, een kans die je eenmaal in je leven krijgt.’

Reageer op dit artikel