nieuws

Boerma** en Ridder** aan de slag als thuiskoks

Restaurant

Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen en Mario Ridder van De Zwethheul in Schipluiden zijn begonnen met het verzorgen van diners bij mensen thuis. Een min of meer toevallig ontstaan idee, dat inmiddels een interessante business is geworden voor de beide tweesterrenchefs.

Boerma** en Ridder** aan de slag als thuiskoks

De door Michelin met twee sterren beloonde chefs Jacob Jan Boerma en Mario Ridder hebben de handen ineengeslagen en verzorgen op verzoek exclusieve diners aan huis. Vooralsnog op zondag en maandag, de dagen dat hun restaurants gesloten zijn.

‘Het idee is min of meer spontaan ontstaan’, aldus Boerma over het initiatief. ‘Het is een prachtige aanvulling op onze activiteiten. Vooralsnog houden we het exclusief, maar de belangstelling is groot. Dat heeft ons beiden erg verrast.’

Internationaal

Jacob Jan Boerma is ook internationaal actief op dagen dat De Leest in Vaassen gesloten is. Zo kookte hij vorig jaar onder andere in het bijzondere gastronomische concept Ikarus in Hangar 7 in het Oostenrijkse Salzburg.

Zondag 12 mei verzorgde hij in de Portugese Algarve een diner. Boerma deed dat in Vila Vita Parc in de Portugese Algarve samen met huischef Hans Neuner van tweesterrenrestaurant Ocean.

Reageer op dit artikel