nieuws

Dineren met kunstwerk als tafelgenoot

Restaurant

Bezoekers van de KunstRAI die woensdag van start gaat in Amsterdam kunnen dineren met een kunstwerk als tafelgenoot. Aan een gedekt tafeltje verorberen ze een gerecht dat op het kunstwerk is geïnspireerd. De gerechten komen uit de keuken van Roberto’s Restaurant van het Hilton Hotel in Amsterdam.

Dineren met kunstwerk als tafelgenoot

Normaal besteedt een museumbezoeker gemiddeld ongeveer 9 seconden aan een schilderij of beeld. ‘Onze missie is om van kunst te genieten, maar dan moet je daar wel de tijd voor nemen’, vertelt KunstRAI-organisator Erik Hermida over de achterliggende gedachte van deze zogeheten kunstdate.

Het betreft een eetafspraak voor één persoon om onder het genot van een goed glas wijn de tafelgenoot, het kunstwerk dus, beter te leren kennen. Roberto’s Restaurant van het Hilton Amsterdam verzorgt het culinaire deel. De beursorganisatie heeft vijf kunstwerken voor deze speciale dinertjes geselecteerd. Kosten voor een diner (voor 1 persoon) zijn 15 euro.

De KunstRAI strijkt woensdagavond neer in de Amsterdam RAI. De 29e editie wordt gehouden tot en met pinkstermaandag 20 mei. Ruim 75 bekende en opkomende galerieën tonen er hun aanbod op het gebied van kunst en design.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel