nieuws

El Celler de Can Roca vol tot mei 2014

Restaurant

De eerste plek in The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine lijkt El Celler de Can Roca geen windeieren te leggen. De eetgelegenheid in het Spaanse Girona is vol geboekt tot en met april 2014, zo meldt Eater op de website.

El Celler de Can Roca vol tot mei 2014

Het was al moeilijk om een tafel te krijgen bij het Spaanse El Celler de Can Roca in Girona, aldus Eater.com, maar nadat eind april bekend werd dat het restaurants van de broers Roca de nieuwe nummer 1 is in The World’s 50 Best Restaurants van het Engelse Restaurant Magazine lijkt dat nog lastiger te zijn geworden.

Eater.com schrijft dat het restaurant vol zit tot en met april 2014. Geïnteresseerde gasten kunnen desgewenst wel op de wachtlijst worden geplaatst.

Reserveringen

Daarnaast laat het restaurant aan Eater weten alleen reserveringen te accepteren die minimaal elf maanden verder liggen. Wie dus in mei 2014 terecht wil, kan daarvoor vanaf 1 juni reageren.

Voor de presentatie van de lijst, El Celler de Can Roca stond op positie twee, gold voor reserveringen in het weekeinde een wachttijd van negen tot tien maanden en moesten gasten die op een doordeweekse dag wilden komen eten, rekenen op zes tot zeven maanden wachten.

Noma Kopenhagen

De 2013-lijst van The World’s 50 Best Restaurants werd maandag 29 april gepresenteerd. El Celler de Can Roca wisselde daarin van plek met René Redzepi’s Noma in Kopenhagen, dat de lijst drie jaar aanvoerde.

Oud Sluis

Sergio Herman is met Oud Sluis in Sluis het enige Nederlandse restaurant in de top 50. De driesterrenchef daalde wel, van plek 21 naar plaats 35.

De Librije

Jonnie en Thérèse Boer verloren met De Librije in Zwolle hun plaats bij de beste vijftig. In de nieuwste editie zijn ze terug te vinden op plek 57, nadat ze vorig jaar flink stegen naar de 33e plaats.

Richard Ekkebus

Nederlander in buitenlandse dienst Richard Ekkebus had meer succes. Hij steeg met Amber Restaurant in Hongkong van 44 naar 36.

Reageer op dit artikel