nieuws

Niven Kunz* in kookprogramma RTL

Restaurant

Niven Kunz van restaurant Niven in Rijswijk gaat meewerken aan het nieuwe RTL-programma ‘Ik kook, wie eet er mee?’. In eerste instantie gaat het om vijf afleveringen, zo laat de sterchef weten. ‘Als alle partijen tevreden zijn, worden er nog 45 opgenomen.’ Aflevering 1 wordt zondag 2 juni uitgezonden op RTL 5.

Niven Kunz* in kookprogramma RTL

In het nieuwe programma begeleidt Niven Kunz twee amateurkoks. Dit duo krijgt ’s ochtends via een iPad een dineropdracht van de sterchef en moet dit ’s avonds serveren aan gasten, die worden uitgenodigd via Twitter en Facebook.

‘Dat kunnen onbekenden zijn’, aldus Kunz. ‘De mensen die koken, moeten een specifiek publiek uitnodigen. Er doen bijvoorbeeld twee studentes mee die het diner serveren aan twintig studenten. En een homostel krijgt bouwvakkers in huis.’

Groenten

Groenten en seizoensproducten staan daarbij centraal. Kunz: ‘Ze mogen mij overdag één keer bellen voor advies en vanaf 16.00 uur assisteer ik in de keuken bij de mensen thuis. Het diner moet om 18.00 uur worden geserveerd.’

Het budget dat de amateurkoks krijgen, hangt af van de opdracht. ‘Voor een vijfgangendiner is €10 per persoon beschikbaar en een driegangendiner mag per persoon €5 kosten’, zo legt Kunz uit.

RTL 5

‘Ik kook, wie eet er mee?’, is een idee van Wellmedia Productions van Geert Hoes. In eerste instantie gaat het om vijf afleveringen. ‘Als alle partijen tevreden zijn, dan komen er 45 bij’, aldus Kunz.

De eerste vijf uitzendingen zijn vanaf zondag 2 juni wekelijks om 17.30 uur te zien bij RTL 5.

Reageer op dit artikel