nieuws

Ron Blaauw** culinair adviseur Pasta e Basta

Restaurant

Tweesterrenchef Ron Blaauw heeft zich als adviseur verbonden aan Pasta e Basta. De eigenaar van Ron Gastrobar in Amsterdam wordt samen met chef-kok Tom Smit verantwoordelijk voor de culinaire invulling van het bekende Italiaanse restaurant met zingende bediening in het centrum van de hoofdstad.

Ron Blaauw** culinair adviseur Pasta e Basta

SVH Meesterkok Ron Blaauw en Hans Duijf van Pasta e Basta in Amsterdam zijn een langdurige samenwerking aangegaan. ‘Voor onze gasten wilden wij graag een extra stap maken met de gerechten, zodat entertainment en keuken beide groeien naar een nog hoger niveau’, aldus creatief directeur Duijf.

Zingende bediening

Het restaurant is gevestigd in de gouden bocht van het Spiegelkwartier in het hart van de hoofdstad. Na achttien jaar hoopt de gelegenheid in 2013 de miljoenste bezoeker te mogen ontvangen. De bediening zingt opera, pop en – uiteraard – Italiaans.

Keuken
De keukenbrigade van Pasta e Basta staat onder leiding van Tom Smit, ooit deelnemer aan het RTL-programma ‘Wie is de Chef’. Hij krijgt vanaf vandaag hulp van tweesterrenchef Blaauw als het gaat om de invulling van de Italiaanse gerechten.

Ron Gastrobar

Blaauw gooide in april dit jaar het roer volledig om: hij stopte met de exploitatie van restaurant Ron Blaauw aan de Sophialaan in Amsterdam en opende in hetzelfde pand Ron Gastrobar. Volgens hem sluit de samenwerking met Pasta e Basta ‘geheel aan op de weg die ik ben ingeslagen’.

Pasta e Basta, inspired by Ron is zeven dagen per week geopend vanaf 18.00 uur. Maandag 9 september wordt de samenwerking geformaliseerd met een groot feest.


Bekijk hieronder de exclusieve video, waarin Ron Blaauw zijn koerswijziging aankondigt en uitlegt.

Reageer op dit artikel