nieuws

Rudolph van Veen haringambassadeur 2013

Restaurant

Televisiekok Rudolph van Veen is door het Nederlands Visbureau aangewezen als Haringambassadeur 2013.

Rudolph van Veen haringambassadeur 2013

Tijdens de startdag van het nieuwe haringseizoen op 5 juni zal haringambassadeur Rudolph van Veen aanwezig zijn in Scheveningen. Samen met een vishandelaar en een docent van visvakopleiding zal Van Veen een smaakpanel vormen.
De drie deskundigen zullen vier emmertjes nieuwe haring proeven en keuren. Het emmertje met de beste haring volgens het panel, zal worden geveild voor Cliniclowns.


De makkelijke maaltijd

Naast het optreden van Van Veen op de startdag van het haringseizoen, zal hij op de televisiezender 24Kitchen aandacht besteden aan het verwerken van haring in gerechten. In zijn programma ‘De makkelijke maaltijd’ komt dit aan bod. Vorig jaar is deze zender uitgeroepen tot beste digitale zender van Nederland.
Sinds 2008 heeft het Nederlands Visbureau elk jaar een kok als ambassadeur voor haring aangewezen om het product te promoten. SVH Meesterkok Erik van Loo beet in 2008 het spits af en werd daarna gevolgd door Mohammed El Harouchi (2009), Erik de Boer (2010),  Ferdi Dolk (2011) en Jim de Jong (2012).

Reageer op dit artikel