nieuws

Thomas Bühner*** naar Folie Culinaire in Maastricht

Restaurant

De Duitse driesterrenchef Thomas Bühner komt naar het MECC in Maastricht tijdens Folie Culinaire op 8 oktober. De eigenaar van toprestaurant La Vie in Osnabrück verzorgt er een ‘diepgaande demonstratie’, zo laat de organisatie weten.

Thomas Bühner*** naar Folie Culinaire in Maastricht

Bühner staat bekend om zijn ‘complexe keuken’, waarin hij ieder ingrediënt volop tot zijn recht laat komen. Hij vindt het belangrijk dat de basis voor alle gerechten wordt gevormd door de eigen smaak van ieder product. Daarnaast laat hij iedere smaak tot zijn recht komen door het garen op lagere temperaturen. Bovendien ziet Bühner zijn gerechten niet als gangen, maar vergelijkt deze met een symfonie aan verschillende instrumenten die elkaar overtreffen.

La Vie staat in de Michelingids getoneerd met drie sterren. GaultMillau heeft 19 punten over voor La Vie.

Folie Culinaire vindt plaats van 7 tot en met 9 oktober 2013 in het MECC,  gelijktijdig met de horecavakbeurs BBB. Folie Culinaire is een coproductie van het vakmagazine Culinaire Saisonnier en MECC Maastricht.

Reageer op dit artikel