nieuws

Vooraf betalen tijdens Dining with the Stars

Restaurant

DiningCity start tijdens de komende editie van Dining with the Stars met vooraf betalen. Gasten die bij hun reservering direct afrekenen, ontvangen een korting van 10 procent. In augustus liet managing director Jeroen van den Brink weten ‘serieus werk te maken van de mogelijkheid om vooraf te betalen’ naar aanleiding van een pilot bij restaurant De Compagnon in Amsterdam.

Vooraf betalen tijdens Dining with the Stars

Van 1 tot en met 14 juni vindt de zevende editie plaats van Dining with the Stars. Na enkele proeven maakt organisator DiningCity het voor het eerst mogelijk om gasten vooraf te laten betalen. ‘Wie dat doet, ontvangt een korting van 10 procent’, aldus Jeroen van den Brink namens de organisator.

‘Die korting wordt betaald door de restaurants’, aldus Van den Brink. ‘Maar daar krijgen ze wel het geld, 100 procent, van de no-shows en de annuleringen voor terug. Per saldo gaan ze er dus op vooruit.’

Bert van Buschbach

De mogelijkheid om vooraf te betalen, het is dus niet verplicht, vloeit voort uit een pilot van Bert van Buschbach van De Compagnon in Amsterdam. Hij deed in augustus 2012 voor het eerst sinds lange tijd weer mee aan de Restaurant Week, maar wel op zijn eigen manier.

Annuleringen en no shows

In de strijd tegen de vele annuleringen en no shows liet de flamboyante chef zijn gasten vooraf betalen. Iedereen die via de speciale website van de Restaurant Week een reservering deed, ontving van De Compagnon een mail met daarin de mededeling dat vooraf moest worden betaald.

In een exclusief videointerview met MissetHoreca.nl in september, waaraan ook werd deelgenomen door Van Buschbach, zegde Van den Brink toe ‘serieus werk te maken van de mogelijkheid om gasten vooraf te laten betalen’.

Sterrestaurants

Tijdens Dining with the Stars betalen gasten €55 voor een vijfgangendiner en €40 voor een viergangenlunch. Zaken met twee sterren mogen opnieuw een supplement rekenen.

Een lijst met alle deelnemers is vanaf woensdag 15 mei te zien op Diningwiththestars.nl, reserveren kan via die website vanaf woensdag 22 mei 10.00 uur.

Bekijk hieronder het videointerview met Jeroen van den Brink en Bert van Buschbach.

Reageer op dit artikel