nieuws

Beluga** gooit roer om met laagdrempelig concept

Restaurant

Tweesterrenrestaurant Beluga in Maastricht gooit het roer om. Eigenaar Hans van Wolde gaat het restaurant per september veranderen in een ‘laagdrempelig concept, toegankelijk voor een breder publiek’. Het restaurant krijgt een naamswijziging en gaat ‘Beluga Loves You’ heten

Beluga** gooit roer om met laagdrempelig concept

Dat laten Van Wolde en Daniëlle de Boer donderdagmiddag weten. De drempel verlagen, Beluga toegankelijk maken voor een breder publiek en laten zien dat eten op sterrenniveau niet automatisch duur hoeft te zijn, laten Van Wolde en De Boer in een persverklaring weten.

Na veertien jaar koken op topniveau en exclusieve service verlenen, gaat het tweesterren restaurant in Maastricht het onder de naam ‘Beluga Loves You’ helemaal anders doen, voorspellen Van Wolde en De Boer.

‘Vanaf september wordt een nieuwe formule geïntroduceerd die losser en toegankelijker is, zonder in te leveren op kwaliteit. Een concept waarmee ingespeeld wordt op de gast van nu én de toekomst, de gast die andere wensen en behoeften heeft en die houdt van ontspannen tafelen in een gemoedelijke en eigentijdse sfeer’, luidt de verklaring.

‘De gast van vandaag is veranderd’, zeggen Hans van Wolde en Danielle de Boer. ‘De gast van nu heeft een ander verwachtingspatroon, een ander levensritme, een andere manier van genieten en van geld uitgeven.’

Van Wolde en De Boer zeggen klaar te zijn voor de koerswijziging en zien met veel vertrouwen tegemoet hoe hun zaak na bijna vijftien jaar koken en service een meer losse look & feel zal gaan krijgen. ‘Het is een spannende, maar doordachte beslissing, wij zijn er rijp voor.’

Het genieten aan tafel zit volgens Van Wolde niet langer meer in het zeer royale aanbod van wijnen, amuses en friandises. ‘Minder details en meer terugkeren naar eenvoud en pure smaken, leidt tot minder kosten. Dat maakt het mogelijk de gerechten op de nieuwe kaart voor een meer toegankelijke prijs aan te bieden, zonder dat de kwaliteit achteruit gaat. De kunst van het weglaten en de kracht van de eenvoud dus’, aldus Van Wolde.

Beluga wordt volgens Van Wolde voor meer mensen bereikbaar. De nieuwe kaart zal bestaan uit meerdere kleine gerechten waaronder voorgerechten voor € 12,50 en hoofdgerechten voor € 17,50. Deze kunnen op tapas-achtige wijze worden besteld en worden ook zo geserveerd.

Lage drempel

De Beluga ‘signature’ in de bereiding blijft volledig overeind. Het team van het toekomstige Beluga Loves You verandert niet en het creatieve brein van chef Van Wolde blijft de drijvende kracht in de keuken, aldus het persbericht.

‘De gast mag het nieuwe concept niet vergelijken met een brasserie, bar of tapasgelegenheid. Het blijft een tweesterrenzaak, maar dan veel laagdrempeliger dan voorheen’, aldus Van Wolde.

Ron Blaauw

Met de aangekondigde koerswijziging van Beluga maakt een tweede tweesterrenrestaurant in korte tijd een ruk aan het stuur. Eerder dit jaar gooide Ron Blaauw het culinaire roer om en startte hij het laagdrempelige concept Ron Gastrobar.

Niet alleen de kaart verandert, ook de ambiance en inrichting van Beluga krijgt een meer los en hip karakter, waarbij de bar in het voorste gedeelte van de zaak een prominentere rol gaat spelen voorafgaand en/of na afloop van het tafelen.

Van Wolde hierover: ‘Het wordt geen club, maar wel een sfeervolle bar om te genieten van goede drankjes en cocktails, goed gezelschap en goede muziek, in het weekend vaak met DJ. Er zullen meer couverts komen in het restaurantgedeelte en al naar gelang de aard van de reserveringen kan een tafel soms tweemaal verkocht worden op dezelfde avond. Beluga Loves You verruimt bovendien haar openingstijden van vijf naar zes dagen in de week voor zowel lunch als diner’.

Reageer op dit artikel