nieuws

Boek Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer in oktober

Restaurant

Het fotokookboek waaraan voormalig nieuwslezer Sacha de Boer en patron cuisinier Jacob-Jan Boerma van tweesterrenrestaurant De Leest werken, verschijnt in oktober van dit jaar. Het boek krijgt de titel Down to earth.

Boek Jacob-Jan Boerma en Sacha de Boer in oktober

Dit najaar verschijnt het fotokookboek Down to Earth van fotograaf Sacha de Boer en tweesterrenchef Jacob-Jan Boerma bij Uitgeverij Unieboek. Sacha de Boer nam eerder dit jaar afscheid bij het NOS Journaal om terug te keren naar haar passie: fotografie.

Jacob-Jan Boerma

Down to Earth is een fotokookboek waarbij eenvoudige recepten van Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie (reportages, gerechten en stillevens) van Sacha de Boer. Het boek speelt in op de tendensen van nu: verantwoord, puur, groen, betaalbaar, gezond en beleving. Jacob-Jan Boerma: ‘Ik wil laten zien dat vers en lekker eten ook betaalbaar, gezond en eenvoudig te maken kan zijn. Vanaf de grond tot op het bord. Bijvoorbeeld mijn favoriete broodje gezond.’

Sacha de Boer brengt met haar camera onder andere divers Nederlands natuurschoon in beeld in relatie tot verschillende ingrediënten. Daarnaast geeft ze een kijkje in de keuken. Ze duikt samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in, en laat zien wat voor lekkers er van eigen bodem komt. Een aantal foto’s zal in gelimiteerde oplage voor verkoop via Beeldagent aangeboden worden. De recepten zijn ‘down to earth’, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze.

Down to Earth verschijnt in oktober 2013. Voorintekening is mogelijk bij boekhandel en via de website van Wazzaa. Het boek kost 25 euro.

Foto: Mark van der Zouw

Reageer op dit artikel