nieuws

Boer en Kokmeijer in jury Bocuse d’Or Nederland

Restaurant

Bocuse d’Or Nederland heeft de jury voor de nationale wedstrijd samengesteld. De deelnemers worden dinsdag 1 oktober in het Miele Inspirience Centre in Vianen beoordeeld door Jonnie Boer, Onno Kokmeijer, Marc van Gulick, André van Doorn, Marco Poldervaart en Leendert Klaassens.

Boer en Kokmeijer in jury Bocuse d’Or Nederland

André van Doorn, vicevoorzitter Bocuse d’Or Nederland, laat weten dat de jury dit jaar extra gaat letten op organisatievermogen, doorzettingsvermogen, stalen zenuwen en de werkwijze in de keuken.

‘In de paar jaar dat Nederland nu meedoet aan de wedstrijden, hebben we veel ervaring opgedaan. Het gaat natuurlijk primair om het resultaat, maar we weten ook dat andere aspecten belangrijk zijn en daar gaan we dit keer extra op letten.’

Jonnie Boer voorzitter

In februari werd driesterrenchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle gepresenteerd als de nieuwe voorzitter van Bocuse d’Or Nederland. Hij neemt plaats in de jury voor de landelijke finale, samen met André van Doorn, Marc van Gulick en Onno Kokmeijer.

Daarnaast is er een jury die de deelnemers beoordeelt op hun manier van werken in de keuken. Dit wordt gedaan door Bocuse d’Or-coach Leendert Klaassens en Marco Poldervaart, die in 2011 deelnemer was aan de wereldfinale in Lyon.

Martin Ruisaard

Eind januari vertegenwoordigde Martin Ruisaard van restaurant De Fuik in Aalst Nederland tijdens de mondiale eindstrijd. Met zijn commis en partner Rosita Nietvelt eindigde hij op plek 16.

Bekijk hier een fotoverslag van hun optreden in Frankrijk.

Reageer op dit artikel