nieuws

Doorstart voor restaurant Os en Peper

Restaurant

Het Os en Peper-restaurant aan de Ossenmarkt in Zwolle dat eind mei failliet werd verklaard, maakt een doorstart. Eigenaar Hans Westerbeke kan met financiële hulp van collega’s het bedrijf weer opstarten.

Doorstart voor restaurant Os en Peper

De drie restaurants van de Os en Peper groep  – De Keuken, De Huiskamer en De Lounge – waren allemaal betrokken bij het faillissement. Eigenaar Hans Westerbeke maakt met het Os en Peper-restaurant – de Huiskamer – aan de Ossenmarkt een doorstart. Met dit restaurant startte Westerbeke zijn groep. De doorstart is mogelijk door de financiële hulp van ondernemers, waaronder Rik van Middendorp, mede-eigenaar van Bar en Brood.

‘Heerlijk’, omschrijft Westerbeke het gevoel nu blijkt dat hij een doorstart kan maken. ‘Ik ga weer ouderwets mijn ding doen.’ Dit zegt hij tegen dagblad De Stentor.

‘Mensen pleasen. Dat was moeilijk met meerdere locaties. Op een gegeven moment ging het alle kanten op. En nu terug naar de Ossenmarkt. Naar het oude concept. Het mooie is, dat we dit jaar daar tien jaar zitten. Juridisch gezien kunnen we dat niet vieren, maar emotioneel nu wel.’ Het is nog niet duidelijk wat er met beide andere Os en Peper-zaken gaat gebeuren. De ene zat aan de Nieuwe Markt, de andere op het Bethlehems Kerkplein.

Reageer op dit artikel