nieuws

Mario Ridder** start nieuwe zaak: MeetMeat by Mario

Restaurant

Tweesterrenchef Mario Ridder gaat een tweede restaurant starten. Begin september opent de eigenaar van De Zwethheul in Schipluiden samen met zijn partner Sharon Kars in Rotterdam MeetMeat by Mario. Een moderne brasserie met een hoofdrol voor vlees.

Mario Ridder** start nieuwe zaak: MeetMeat by Mario

De tweede zaak van de met twee Michelinsterren bekroonde Mario Ridder wordt gevestigd op het Deliplein in het Rotterdamse Katendrecht. De patron-cuisinier en zijn partner Sharon Kars gaan MeetMeat by Marion exploiteren naast hun restaurant De Zwethheul in Schipluiden.

Moderne brasserie

In een persbericht spreekt Ridder van ‘een moderne brasserie, die de uitstraling van de typische steak houses in het New York Meatpacking-district combineert met de gezelligheid van een Parijse bistro’.

‘Met MeetMeat by Mario wil ik getalenteerde jongeren de kans geven zich te ontwikkelen in een nieuw concept’, aldus Ridder. ‘En voor mijn bedrijf betekent het een logische vervolgstap. Een formule die past in deze tijd.’

Hoofdrol voor vlees

De kaart van de nieuwe zaak wordt gedomineerd door vleesgerechten, en er wordt gewerkt met biologische groenten en fruit. Ridder: ‘Onze specialiteit wordt Black Angus. De missie is de gast in een ontspannen sfeer prijsvriendelijk te laten genieten van de beste producten op aarde.’

Alle gerechten zijn in hele en halve porties te bestellen en kunnen zowel in het restaurant als in de wijnbar worden genuttigd. ‘De gemiddelde besteding zal uitkomen op zo’n €65 tot €70’, aldus Ridder, die benadrukt dat De Zwethheul de core business blijft.

De tweesterrenchef daarover: ‘Voor MeetMeat by Mario wordt binnenkort een chef aangesteld, die de eindverantwoordelijkheid krijgt voor de keuken. De operationele leiding ligt in handen van Sharon en zij gaat daarbij worden ondersteund door een brigade van acht personen.’

Zwethheul on Tour

Ridder is ook actief met het concept De Zwethheul on Tour. De afgelopen twee jaar stond hij met zijn mobiele restaurant op het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam en half juli doet hij dat tijdens het North Sea Jazzfestival in Rotterdam.

Bovendien is hij door het Rijksmuseum gestrikt om het befaamde restaurant in het befaamde Amsterdamse museum op te zetten en verzorgt hij met tweesterrencollega Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen exclusieve diners bij mensen thuis.

Reageer op dit artikel