nieuws

Richard Ekkebus** legt SVH Meesterproef af in vliegtuig

Restaurant

Richard Ekkebus heeft zijn SVH Meesterproef afgelegd aan boord van een KLM-vliegtuig. De Nederlandse tweesterrenchef deed dat op meer dan 10 kilometer hoogte tijdens een vlucht naar Hongkong, waar hij werkzaam is als culinary director van restaurant Amber in The Landmark Mandarin Oriental.

Richard Ekkebus** legt SVH Meesterproef af in vliegtuig

Passagiers van KLM aan boord van de KL0889 naar Hongkong werden maandag 24 juni op meer dan 10 kilometer hoogte verrast met een speciaal menu van de Nederlandse tweesterrenchef Richard Ekkebus.

SVH Meesterkok

Het diner maakte onderdeel uit van het afleggen van zijn Meesterproef voor de titel SVH Meesterkok. Nooit eerder deed een (Nederlandse) chef dat aan boord van een vliegtuig. Ekkebus bereidde voor 42 passagiers een speciaal menu.

De gasten kregen onder ander witte asperges met kreeft geserveerd met sinaasappel, wortel en mosterddressing en een gerecht van Nederlandse tongfilet gevuld met Noordzeekrab opgediend met bloemkool-confit en Opperdoes-aardappels.

Restaurant Amber

Het tweede onderdeel van de Meesterproef werd afgelegd in Ekkebus’ restaurant Amber. De tweesterrenchef werd op meer dan honderd onderdelen beoordeeld voor zijn vakmanschap. Ekkebus is de eerste Nederlander die in het buitenland werkzaam is en daar de Meesterproef aflegt.

Jonnie Boer en Onno Kokmeijer

De beoordelingscommissie bestond uit de SVH Meesterkoks Jonnie Boer*** van De Librije in Zwolle, Onno Kokmeijer** van Ciel Bleu in Amsterdam en Carsten Klint, secretaris SVH Meestertitels.

World’s Best Restaurants

Ekkebus is culinary director van Amber in The Landmark Mandarin Oriental in Hongkong en in het bezit van twee Michelinsterren. Dit restaurant staat op plek 36 in The World’s 50 Best Restaurants van Restaurant Magazine.

KLM

De Nederlander is sinds december 2012 verantwoordelijk voor de maaltijden in de World Business Class van KLM en startte recent in Shanghai in China met Fifty 8° Grill by Richard Ekkebus in het Mandarin Oriental Pudong.

Reageer op dit artikel