nieuws

Colour Kitchen sluit restaurant in Amsterdam

Restaurant

The Colour Kitchen heeft het restaurant aan de Jan Evertsenstraat in Amsterdam per direct gesloten. ‘Door de teruglopende omzet vanuit de zakelijke markt zien we geen kansen om de eetgelegenheid op deze plek rendabel te krijgen’, aldus de initiatiefnemers in een persbericht.

Colour Kitchen sluit restaurant in Amsterdam

‘De neerwaartse lijn, die in 2012 al in gang was gezet, blijkt met de huidige economische omstandigheden niet om te buigen’, zo luidt de verklaring van The Colour Kitchen om te stoppen met de exploitatie van het Amsterdamse restaurant.

Ander prijsbeleid

Vorig jaar juni werd The Colour Kitchen al geconfronteerd met de potentiële sluiting van het restaurant aan de Jan Evertsenstraat.

Om het tij te keren, ‘heropende’ de eetgelegenheid 1 december onder ‘een nieuwe entiteit en met later ook een nieuwe uitstraling en een ander prijsbeleid’.

Zakelijke markt

Tevergeefs, zo blijkt nu. De à-la-carteomzet steeg weliswaar, maar dat was onvoldoende om de daling van de zakelijke banquetingomzet te compenseren.

‘We zien dan ook geen mogelijkheid om de exploitatie op lange termijn gezond te krijgen en te houden’, aldus de persverklaring.

Bedrijfscatering

The Colour Kitchen meldt in het persbericht ook goed nieuws. ‘Maatschappelijk investeerder Start Foundation steunt de uitrol van ons bedrijfscateringconcept.’

Op dit moment wordt op vijf locaties de horeca- en cateringfaciliteiten verzorgd. The Colour Kitchen heeft ook een restaurant in Utrecht.

‘In combinatie met de steun van de Rabobank Foundation streven we naar het aanbieden van jaarlijks honderd leerplaatsen bij The Colour Kitchen vanaf 2015.’

Reageer op dit artikel