nieuws

Koks maken gezamenlijke sprong voor goede doel

Restaurant

Chef-kok Corjan Hoogerheide van restaurant In den Struyskelder in Veere wil op 15 juli met zoveel mogelijk koks van de kade springen om geld in te zamelen voor de Voedselbank.

Koks maken gezamenlijke sprong voor goede doel

Een aantal collega’s uit Veere en leden van het Koksgilde hebben zich al bij Corjan Hoogerheide gemeld om mee te doen aan het ‘koksspringen’ op 15 juli in Veere. ‘Het is als een ludieke actie ontstaan.’

Dag van de Kok

Met de actie wil Hoogerheide niet alleen geld inzamelen voor een goed doel, de Voedselbank in Veere, maar ook aandacht vragen voor het beroep van kok. ‘Dat mag wel eens in het zonnetje worden gezet.’ Hij heeft 15 juli daarom omgedoopt tot ‘Dag van de kok’. ‘Ik hoop dat ze volgend jaar in Friesland en in de rest van het land ook een dergelijk evenement gaan organiseren.’
Om klokslag half vier zullen de koks in hun beroepskleding van de vijf meter hoge kade springen. Ze betalen daarvoor €12,50. Dat bedrag gaat naar het goede doel en wordt gedoneerd in de vorm van een mosselmaaltijd. Op 19 juli kookt Hoogerheide deze voor de cliënten van de Voedselbank.

Naaldhakken

Zelf zal Hoogerheide op naaldhakken van de kade springen. ‘Ik krijg daarvoor extra geld voor het goede doel. Ik heb al schoenen in maat 44 gekocht.’
Na afloop van de sprong zullen de koks worden schoongespoten door de brandweer. Verder ontvangen ze een mosselmaaltijd. Mosselleverancier Prins en Dingelmanse sponsort het evenement met 75 kilo mosselen.
Koks die mee willen springen, kunnen zich de 15e in Veere melden. Opgave kan ook door te malen naar dagvandekok@zeelandnet.nl

Reageer op dit artikel