nieuws

Oprichter Noma naar Nederlands foodevenement

Restaurant

Claus Meyer, oprichter van restaurant Noma in Kopenhagen, is op 30 september de hoofdgast en –spreker op de Streekparade 2013 in Almere.

Oprichter Noma naar Nederlands foodevenement

Meyer zal als keynotespeaker ingaan op de kansen van het werken met lokale producten tijdens de vakdag van het tweedaagse evenement Streekparade. Restaurant Noma in Kopenhagen is een exponent van de Nordische keuken. Chef-kok René Redzepi kookt met streekproducten. Samen met Meyer richtte hij Noma op. In 2010, 2011 en 2013 is het Deense restaurant tot beste ter wereld is uitgeroepen.

Floriade

Doel van de Streekparade is aandacht vragen voor het streekproduct. In de aanloop naar de Floriade die in 2020 in Almere plaats vindt, zal er jaarlijks een dergelijk foodevenement plaats vinden.
De Streekparade start op 29 september met een publieksdag. Op maandag 30 september zijn Nederlandse chef-koks, vissers, boeren, retailers en ambachtelijke producenten welkom. Zij kunnen zich vanaf 2 juli aanmelden via de website. De kosten bedragen €100 per persoon bij opgave tot 1 september. Daarna zijn de kosten €150.

Workshop

Voor dat bedrag mogen de deelnemers naast het ochtendprogramma met Claus Meyer, een workshop na keuze met een streekproducent bijwonen. Naast koken met zeewater (met Thijs Wullens van Aqua Divina), is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met geit (van geitenboerderij Hansketien) en brood (van bakker Frank van Eerd van Bisschopsmolen). De hele programma is te vinden op de site van de Streekparade.

Reageer op dit artikel