nieuws

Sander Spruijt nieuwe chef De Burgemeester*

Restaurant

Sander Spruijt is de nieuwe chef van De Burgemeester in Linschoten. Hij volgt per half augustus Marcel Hayes op in het met één Michelinster bekroonde restaurant van Bernard Tesink. Hayes gaat aan de slag bij The Seafood bar in Amsterdam.

Sander Spruijt nieuwe chef De Burgemeester*
Twitteraccount Sander Spruijt

De nieuwe chef van sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten is een oude bekende voor eigenaar en gastheer Bernard Tesink. Sander Spruijt begon er ooit als leerling-kok en was er later actief als zelfstandig werkend kok.

Michelin

Spruijt komt over van Ciel Bleu, het tweesterrenrestaurant van hotel Okura Amsterdam. Daarvoor werkte hij onder andere ook bij het eveneens met één Michelinster bekroonde restaurant De Nederlanden in Vreeland.

‘Sander kookt precies zoals ik dat graag zie, met een focus op smaak en topproducten’, aldus eigenaar en gastheer Tesink over de aanstelling van de nieuwe chef. ‘Topniveau, maar niet te ingewikkeld.’

Nieuwe souschef

De Burgemeester krijgt ook een nieuwe souschef. Tommy Jansen, die in Linschoten al eerder met Spruijt werkte, komt over van sterrestaurant La Rive van hotel InterContinental Amstel Amsterdam.

Marcel Hayes

Marcel Hayes kwam in 2010, kort voordat Michelin het restaurant bekroonde met een ster, in dienst bij De Burgemeester. Hayes vertrekt nu uit Linschoten om aan de slag te gaan bij The Seafood bar in Amsterdam.

Reageer op dit artikel