nieuws

Tijdelijk restaurant op Vuurtoreneiland

Restaurant

Op het Vuurtoreneiland bij Durgerdam staat in de zomermaanden een tijdelijk restaurant. Deze glazen eetgelegenheid is een initiatief van Lloyd hotel & culturele ambassade, restaurant As, Nooitlek en Staatsbosbeheer, de eigenaar van het natuurgebied.

Tijdelijk restaurant op Vuurtoreneiland

Het tijdelijke project draagt de naam ‘Zomer op Vuurtoreneiland’. Tot en met september wordt op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en zondagmiddag een glazen zomerrestaurant geëxploiteerd door de vier samenwerkende partijen.

In en van de natuur

De keuken van de tijdelijke eetgelegenheid wordt geleid door de chefs Sander Overeinder en Roy Wiggers. Zij werken met lokale producten en ambachtelijk technieken van weleer, waardoor de gast ‘letterlijk in en van de natuur’ eet.

Viergangenmenu

Elke week nodigen zij een collega uit de stad uit om met hen ‘wild te koken’. Op zondagmiddag wordt een uitgebreide lunch geserveerd, in de avonduren is dat een wisselend viergangenmenu.

Belangstellende gasten worden met de boot vervoerd, er is plek voor maximaal vijftig couverts. Opstapplaats is het Lloyd Hotel, vervoer gaat over het IJ. Het programma duurt vier tot vijf uur.

Aanbestedingsprocedure

Staatsbosbeheer wil het Vuurtoreneiland, vlak boven Amsterdam, toegankelijker maken voor publiek en is daarom een aanbestedingsprocedure gestart. De eigenaar van het natuurgebied zoekt een ‘partij die het eiland gedurende meerdere jaren wil exploiteren, restaureren en openstellen’.

Begin deze maand meldde het ANP dat het eiland zeer waarschijnlijk een horecabestemming krijgt. Er zouden nog twee geïnteresseerde partijen zijn, en dat zijn de ondernemingen die nu het zomerrestaurant exploiteren in samenwerking met Staatsbosbeheer.

Reageer op dit artikel