nieuws

Beluga schikt met beslaglegger Booz

Restaurant

Beluga uit Maastricht heeft een schikking getroffen met Booz Event Design uit Rijswijk, het bedrijf dat beslag had laten leggen op bankrekeningen van het tweesterrenrestaurant. Door de schikking ontsnapt Beluga aan een faillissement.

Beluga schikt met beslaglegger Booz

De schikking tussen Beluga en de beslaglegger wordt gemeld door de advocaat van Hans van Wolde, schrijft De Telegraaf. De advocaat van Van Wolde, Georges van Zeijl, wil niets kwijt over de hoogte van de schikking.

Tijdens een kort geding werd duidelijk dat de beslaglegging van Booz Event Design te maken heeft met de BelugaBeachClub, de strandtent van Van Wolde en diens toenmalige zakenpartner Johan Tisson langs de Maas werd opgetrokken.

Volgens Van Wolde is Tisson de schuldige aan het ontstane probleem met Booz Event Design. Tisson zou met een mondelinge volmacht namens Beluga hebben gehandeld, maar Van Wolde liet tijdens de rechtszaak weten dat hij helemaal geen volmacht had.

De raadsman van Booz Event Design liet tijdens het kort geding weten dat de BV BelugaBeachClub pas na het evenement is opgericht. Volgens hem zou het gaan om een constructie om negatieve financiële gevolgen af te wenden. Dat twittert verslaggever Bart Mos.

Dezelfde Mos meldt dat Beluga balanceert op het randje van de afgrond. Beluga zou volgens Mos vorig jaar een verlies hebben geleden van €105.401,00.

Van Wolde liet een paar maanden geleden weten het concept van zijn restaurant aan te gaan passen. Vanaf oktober moet Beluga bereikbaar zijn voor een bredere doelgroep. Zo wil Van Wolde met prijsverlagingen het aantal gasten opkrikken en hoopt hij dat de nieuwe formule vooral uit de directe omgeving meer toevloeiing te verwachten.

Reageer op dit artikel