nieuws

Beluga wil via kort geding van beslaglegging af

Restaurant

Restaurant Beluga in Maastricht spant een kort geding aan tegen Booz Event Design uit Rijswijk. Eigenaar Hans van Wolde van Beluga wil dat de beslaglegging van Booz Event Design op bankrekeningen van het restaurant wordt opgeheven.

Beluga wil via kort geding van beslaglegging af

Dinsdagochtend meldde De Telegraaf dat Beluga in financiële problemen zit. Oorzaak hiervoor is volgens de ochtendkrant een beslaglegging op de bankrekeningen van het restaurant.

Het beslag komt van Booz Event Design uit Rijswijk. Dit bedrijf zegt nog € 53.000 tegoed te hebben van Beluga. Door de beslaglegging kan Beluga op de ING-bankrekening de loonbelasting van het personeel  niet meer worden betaald.

Dinsdagmiddag dient een kort geding van Beluga tegen Booz Event Design. Inzet is om het beslag er af te krijgen.

Op de website van Booz Event Design staat te lezen dat Booz in 2010 de stand van Beluga op het evenement Preuvenemint heeft ingericht. Een jaar later heeft Booz de inrichting van de Beluga Beach Club ten tijden van Preuvenemint verzorgd.

Hans van Wolde was dinsdagochtend niet bereikbaar voor commentaar. Twee maanden geleden liet hij weten dat hij per oktober een andere koers gaat varen in zijn tweesterrenrestaurant. Het restaurant moet laagdrempeliger worden en de menukaart wordt daarop aangepast.

Reageer op dit artikel