nieuws

Eerste exemplaar bordspel Gastologie voor hoteldirecteur Theo Ruijs

Restaurant

Theo Ruijs, directeur van Hotel Figi in Zeist, neemt op 24 september het eerste exemplaar in ontvangst van het nieuwe bordspel Gastologie op het ROC van Twente in Almelo.

Eerste exemplaar bordspel Gastologie voor hoteldirecteur Theo Ruijs

Ruijs is gevraagd als ontvanger van het eerste spel omdat hij deel uit maakt van het top team dat betrokken is bij het platform ‘Gastvrij Nederland.’ Partijen in deze organisatie spannen zich in om toerisme en recreatie in Nederland te bevorderen.
Gastvrijheidsdeskundige Jeannine Sok van SOKorganiseert in Nijmegen, is de initiatiefnemer van het bordspel Gastologie. Dit is een spel voor en door horecamensen. Doel is om horecapersoneel bewuster te maken van het belang van goede gastvrijheid.

Cas Spijkers Academie

Sok bedacht het spel samen met studenten van de Cas Spijkers Academie aan het ROC van Twente in Almelo. Zij geeft les aan deze toptalenten. De studenten bedachten 100 vragen. Het gaat daarbij om kennisvragen maar ook gastenpsychologie, non-verbale communicatie en dilemma’s komen aan bod. Gastologie is een mix van verschillende bordspelen als Mens-erger-je-niet, Monopoly, Triviant, Pictonary en Hints. ‘In deze digitale tijd vinden studenten het erg leuk om zo’n spel te doen’, vertelt Sok. ‘Ik geloof in het spelenderwijs bijbrengen van kennis.’ Op de site www.gastologie.nl is het bordspel te bestellen.

 

Reageer op dit artikel