nieuws

Jan-Willem van der Hek plaatst zich voor halve finale EK Sommelier

Restaurant

Jan-Willem van der Hek gaat zich volgens meervoudige Nederlands sommelierkampioen Edwin Raben plaatsen voor de halve finale van het EK Sommelier.

Jan-Willem van der Hek plaatst zich voor halve finale EK Sommelier

Van der Hek vertegenwoordigt Nederland tijdens het Europees Kampioenschap dat vandaag begint in het Italiaanse San Remo. 37 Landen nemen deel aan het kampioenschap en doen een gooi naar de prestigieuze titel ‘Meilleur Sommelier d’Europe 2013’.

Na een intensieve wijntraining, verzorgd door toppers als Roy Pelgrim, Peter Bruins en Edwin Raben, is Van der Hek klaar om hoge ogen te gooien tijdens het kampioenschap. ‘We zijn ervan overtuigd dat Jan-Willem een plaats zal innemen in de halve finale welke uit 12 deelnemers zal bestaan’, aldus Raben vanuit Italië.

Vrijdag 27 september onderwerpen de 37 kandidaten zich aan een zware theoretische test, een beschrijving van enkele wijnen en het identificeren van dranken. Na de lunch staan diverse praktijkopdrachten op het programma. Zaterdag is de halve finale voor 12 deelnemers, gevolgd door de finale op zondag tussen de drie beste sommeliers. Het EK wordt gehouden in het Casino van San Remo.

Reageer op dit artikel