nieuws

Sietse van Zanten verlaat Vrienden van Jacob*

Restaurant

Sietse van Zanten vertrekt bij De Vrienden van Jacob op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort-Noord. De maître-sommelier ruilt zijn baan bij het met één Michelinster bekroonde restaurant in voor een dienstverband bij de Belgische wijnimporteur ad Bibendum.

Sietse van Zanten verlaat Vrienden van Jacob*

‘Vanaf mijn zeventiende jaar ben ik werkzaam in de horeca, waarvan de laatste drie jaar met veel plezier bij De Vrienden van Jacob‘, aldus Van Santen (32) over zijn vertrek. ‘Zoals de meeste collega’s uit het vakgebied weten, vraagt werken op dit niveau veel toewijding.’

Werktijden

‘Op dit moment wil ik meer tijd vrij maken om mijzelf te verdiepen in het wijnvak en daarnaast meer regelmaat hebben qua werktijden. Ik ben nog niet zo lang vader.’

Passie voor wijn

De maître-sommelier noemt zijn nieuwe werkgever één van de toppers als het gaat om de import van wijnen. ‘Wijn is mijn passie en ik krijg de gelegenheid dat straks te doen bij een van de beste leveranciers voor de horeca.’

België

Van Zanten wordt voor zijn nieuwe werkgever verantwoordelijk voor de verkoop in de regio Noord-Nederland en hoeft daardoor niet te verhuizen naar België (of op en neer te rijden). Hij begint tijdens de komende Horecava in Amsterdam RAI, van 13 tot en met 16 januari 2014.

Opvolger

Wie hem gaat opvolgen in het met één Michelinster bekroonde restaurant, is nog niet bekend. ‘Daarmee zijn we nu volop bezig’, zo laat general manager Bernard Lensink van Landgoed Duin & Kruidberg weten.

Dennis Smith

Sietse van Zanten kwam in april 2011 in dienst van De Vrienden van Jacob als opvolger van Dennis Smith, die vertrok uit Santpoort om zijn loopbaan voort te zetten buiten de horeca. Van Zanten kwam over van Ciel Bleu in Amsterdam.

Terras van het Jaar

Het terras van De Vrienden van Jacob werd maandag 28 oktober in Amsterdam RAI uitgeroepen tot Terras van het Jaar GaultMillau 2014.

‘Een mooie opsteker, die voor mij bevestigt dat we op de goede weg zijn’, aldus Lensink.

Reageer op dit artikel