DiningCity start met Franse Restaurant Week

DiningCity start met Franse Restaurant Week

DiningCity heeft een Restaurant Week toegevoegd aan het aanbod. Van maandag 1 tot en met zondag 14 juli is de eerste editie van de Franse Restaurant Week. Zo'n 75 restaurants bieden in die periode een driegangendiner én een aperitief aan voor €30,-.

De eerste editie van de Franse Restaurant Week is er volgens managing director Jeroen van den Brink van DiningCity gekomen op initiatief van het Frans verkeersbureau.

‘Zij benaderden ons met de vraag of we iets konden organiseren om de Franse keuken onder de aandacht te brengen van het publiek’, aldus Van den Brink. ‘En voor ons past het prima in de ambitie om het aanbod meer divers te maken.’

Franse keuken favoriet

‘Er zijn twee keuken favoriet in Nederland, de Franse en de Italiaanse’, vervolgt Van den Brink. ‘Ik sluit dus niet uit dat we ook gaan starten met een Italiaanse Restaurant Week. Eerst gaan we echter kijken hoe dit nieuwe initiatief bevalt.’

De Franse Restaurant Week is volgens Van den Brink in korte tijd gerealiseerd. De condities om deel te nemen, zijn dezelfde als die van de Restaurant Week.

‘We zetten met het niveau van de restaurants en de prijs iets hoger in dan de reguliere Restaurant Week. Aan de eerste editie doen zo’n 75 restaurants mee en die bieden een driegangenmenu én een aperitief aan voor €30,-.’

Overkill actieweken

Of Van den Brink niet bang is voor een overkill aan actieweken? ‘Ja en nee. Ik kan niet ontkennen dat er veel actieweken zijn, maar de economie is er naar. Ook in de retail hoor je dat mensen kleding kopen in de uitverkoop. Er is een behoefte en daarin voorzien wij.’