De strijd om de Wynand Vogel Bokaal vindt plaats op maandag 10 februari tijdens de beurs EvenTTCulinair in de TT Hallen in Assen. De vorige editie is gewonnen door Guido Panjer, In 2012 won Alfred van Dijk van Restaurant het Oude Dijkhuys uit Lisserbroek. De deelnemers moeten zowel warme als koude gerechten bereiden. Koud mag in de eigen keuken gebeuren, de warme klasse is live cooking op de beursvloer.
De deelnemers van 2014:
Edwin Sanders, Ciel Bleu**, Hotel Okura, Amsterdam
Lars van Galen, Tuindorp Hotel 't Lansink*, Hengelo
Jacob Griffioen, Vrienden van Jacob*, Duin & Kruidberg, Santpoort
Shawaiz Malik, Doubble Tree Hilton, Amsterdam
Dennis Beld, De Rode Koper, Leuvenum
Kees Visser, Restaurant bij Kees, Zierikzee
Rob van der Veeken, De Hofstee, Bladel
Martin Ruisaard, Rest. de Fuik, Aalst
Ernest de Jong, Holand Casino, Breda
De organisatie kondigde Joris Bijdendijk van Bridges* in Amsterdam aan als tiende deelnemer, maar de chef laat weten niet deel te nemen aan de kookwedstrijd.
Voor een gedetailleerd programma overzicht en de overige vakwedstrijden op dinsdag 11en woensdag 12 februar: www.eventtculinair.nl