nieuws

Kleine winstdaling voor Sligro

Restaurant

Sligro heeft de nettowinst over heel 2013 met 0,9 procent zien dalen. Een moeilijke tweede helft van het jaar deed een kleine winststijging in de eerste zes maanden teniet. Dat maakte Sligro, die begin januari al de omzetcijfers naar buiten had gebracht, donderdag 23 januari bekend.

Kleine winstdaling voor Sligro

De nettowinst kwam uit op 68 miljoen euro. Operationeel bleef de winst ongewijzigd op 89 miljoen euro. De omzet bedroeg 2,5 miljard euro.

Topman Koen Slippens lieten weten dat Sligro haar resultaten ‘overeind heeft weten te houden’ in een moeilijke markt. Er zijn volgens de bestuurder wel tekenen van economisch herstel, maar daarvan zal naar verwachting in 2014 ‘nog geen impuls op de consumentenbestedingen uitgaan’. Het concern gaf geen concrete voorspelling voor het resultaat in 2014 af.
De omzet van Sligro Food Group steeg in 2013 met 1,3 procent ten opzichte van 2012. Dit maakte het concern eerder dit jaar al bekend. De groothandel maakte recent ook twee overnames bekend: van Rooswinkel en van Horeca Totaal Sluis.

Op twee december 2013 werd de Veghelse horecagroothandelsketen beloond met de FoodService Award voor beste grossier van Nederland.

Reageer op dit artikel