nieuws

Lidl-restaurant’ naar meer Nederlandse steden

Restaurant

De initiatiefnemer van het zogenoemde Lidl-restaurant in Den Haag heeft ambitieuze plannen. Hij wil bij gebleken succes nieuwe vestigingen openen in onder meer Amsterdam, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

Lidl-restaurant’ naar meer Nederlandse steden

Initiatiefnemer Ad Sedubun spreekt over de groeiplannen in dagblad De Gelderlander. Het restaurant in Den Haag, met het Lidl-anagram Dill als naam, opent binnenkort de deuren. In de eetgelegenheid wordt louter gekookt met producten die bij Lidl zijn ingekocht.

Zweden

Hoofdgerechten gaan slechts €5 kosten. Sedubun zegt zijn plan niet gebaseerd te hebben op het Dill-restaurant dat Lidl als stunt opende in Zweden vorig jaar. Hij zegt anderhalf jaar geleden Lidl al op de hoogte te hebben gesteld van zijn plan.

Origineel initiatief

Lidl heeft overigens niets te maken met het nieuwe restaurant in Den Haag of de verdere plannen voor uitbreiding.

‘Een origineel initiatief. Het is een compliment dat alle producten bij Lidl worden ingekocht’, zo wordt een woordvoerder van de van oorsprong Duitse prijsvechter geciteerd.

Reserveringen en media

Al voor de opening is Dill volgens Sedubun een succes. ‘De reserveringen, net als de mediaverzoeken, stromen binnen’, aldus de ondernemer.

Hij mikt met Dill onder meer op studenten, alleenstaande ouderen en gezinnen met weinig te besteden.

Reageer op dit artikel