nieuws

Aardewerkicoon Lord Wedgwood overleden

Restaurant

Lord Piers Anthony Weymouth Wedgwood, een directe afstammeling van Wedgwood-oprichter Josiah Wedgwood I (1730-1795), is overleden. Wedgwood overleed op 59-jarige leeftijd aan hartfalen in een ziekenhuis in Pennsylvania

Aardewerkicoon Lord Wedgwood overleden

Piers Wedgwood werd op 20 september 1954 geboren in Kenia, op de boerderij van zijn ouders. Na het overlijden van zijn vader, vertrok hij op 16-jarige leeftijd naar Engeland, waar hij na diverse stages in het bedrijf te hebben doorlopen, woordvoerder en ambassadeur van het gerenommeerde porseleinbedrijf werd.

‘Lord Wedgwood, “a true English gentleman”, mocht ik leren kennen tijdens zijn talrijke bezoeken aan onder andere Nederland. Tijdens de gloriedagen van Wedgwood was hij een graag geziene gast bij alle Nederlandse Wedgwood dealers van grote naam, waar hij consumenten ontving, lezingen hield, producten signeerde, persconferenties gaf, alles ten dienste van een grotere bekendheid van het product met zijn naam en de “industrie” in het algemeen’, aldus Dolf Muller, oud-directeur van Wedgwood Benelux en Scandinavië.

Reageer op dit artikel