nieuws

Gert de Mangeleer: Europees Chef van het Jaar

Restaurant

Driesterrenchef Gert de Mangeleer van het Belgische restaurant Hertog Jan is uitgeroepen tot Beste Europese Chef van het Jaar. Hij kreeg die eer op de culinaire beurs Madrid Fusion in Spanje. De Mangeleer kreeg binnen vijf jaar drie sterren van Michelin.

Gert de Mangeleer: Europees Chef van het Jaar

Gert de Mangeleer van het Brugse driesterrenrestaurant Hertog Jan is uitgeroepen tot Beste Europese Chef van het Jaar. De Mangeleer nam het restaurant in 2005 samen met zijn sommelier Joachim Boudens over. In 2007 behaalde het duo een eerste Michelinster. De tweede volgde in 2010 en in 2011 volgde de derde ster van Michelin.

De twee ondernemers werken momenteel hard aan een tweede zaak. Hertog Jan verhuist en in het pand waar nu nog het driesterrenrestaurant zit, komt de nieuwe eetgelegenheid.

Het toprestaurant verhuist naar een nieuwe locatie: een historische boerderij in Zedelgem, iets ten zuiden van Brugge. De planning is om vanaf medio dit jaar op die nieuwe locatie actief te zijn met Hertog Jan.

Hoe de nieuwe zaak er precies uit gaat zien, houden chef en sommelier nog voor zich. Het enige dat ze er over kwijt willen: ‘Het wordt een zeer toegankelijke zaak waar je voor budgetvriendelijke prijzen lekker kunt eten’.

Reageer op dit artikel