nieuws

Noma start pop-up restaurant in Tokio

Restaurant

Het Deense Noma, recent nog uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld, komt met een bijzondere actie. Eigenaar Rene Redzepi gaat een maand lang een pop-up versie van Noma draaien in het Mandarin Oriental Hotel in Tokio.

Noma start pop-up restaurant in Tokio

‘Noma Tokio’ vindt plaats in januari 2015. Het Mandarin Oriental Hotel heeft kenbaar gemaakt dat het van 9 tot en met 31 januari 2015 haar eigen restaurant leeg maakt om ruimte te maken voor Noma. Het hele team van Noma verhuist in januari 2015 naar Tokio.

‘We zijn erg blij chef Redzepi en zijn getalenteerde collega’s te verwelkomen om Mandarin Oriental hun huis te maken voor een maand’, aldus general manager Anthony Costa van Mandarin Oriental Hotel.

Vanaf 9 januari zijn elke dag 50 gasten welkom voor lunch en diner in ‘Noma Tokio’. Redzepki zal vooral aan de slag gaan met lokale Japanse producten. Reserveren voor een lunch of diner kan alleen in combinatie met een overnachting in het luxe hotel en gaat iets meer dan duizend dollar kosten. Reserveren kan vanaf 23 juni en verwacht wordt dat er een stormloop komt op een lunch of diner van Redzepi in Tokio.

Restaurant Noma werd recent uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Chef-kok Rene Redzepi wordt door velen gezien als de meest toonaangevende kok ter wereld op het gebied van koken met lokale producten. In september 2011 was Redzepi voor een bliksembezoek in Nederland. Misset Horeca sprak toen met hem.

Reageer op dit artikel