nieuws

Collega’s eren Jonnie Boer

Restaurant

Jonnie Boer is gekroond met de titel Honorair Meesterkok van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks. Deze titel is voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het gilde. Dit gebeurde op 15 juni tijdens een galadiner in Hotel Okura in Amsterdam.

Collega’s eren Jonnie Boer

Driesterrenchef Jonnie Boer ontving de titel Honorair Meesterkok van de collega’s in het gilde omdat hij een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de uitgangspunten van het gilde die zijn verwoord in de Code van Eer.

Gildemeester Onno Kokmeijer noemde Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle een collega die een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan het ambacht. ‘Jonnie heeft met zijn creativiteit en gebruik van hoogwaardige producten culinair Nederland op een hoog niveau gebracht. Hij is een motiverend rolmodel voor jongeren, toont zich al jaren een uitstekend leermeester en is een inspiratiebron voor velen van ons.

Voor het bestuur was dit de reden om ter gelegenheid van het jubileum van het Gilde, de titel Honorair Meesterkok aan Jonnie Boer toe te kennen.’ De eretitel ging gepaard met het overhandigen van een Chopard horloge van Gassan Diamonds.

Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks vierde het jubileum met een Galadiner in hotel Okura in Amsterdam. Het galadiner werd gekookt door 25 leerlingen van de Sterklasopleiding van het Gilde. Zij bereidden een vijf gangen diner dat was gebaseerd op vijf signatuurgerechten van vijf SVH Meesterkoks, (wijlen) Cas Spijkers, Cees Helder, Michel van de Kroft, Margot Reuten en Rogér Rassin.

Reageer op dit artikel