nieuws

Levendige discussie over nieuwste actie DiningCity

Restaurant

Dit is geen goede strategie om loyale, nieuwe gasten te krijgen.’ Jaap Funnekotter reageert op Misset Horeca Connect op de discussie die we startten naar aanleiding van de introductie van de gepersonaliseerde kaart Unlimited van DiningCity waarmee een gast voor €49 een jaar lang onbeperkt uit eten kan.

Levendige discussie over nieuwste actie DiningCity

Voor €49 een heel jaar eten: goed voor het restaurant of goed voor de gast? Die discussie openden we op ons platform Misset Horeca Connect naar aanleiding van Unlimited, het nieuwste product van DiningCity.

Onbeperkt uit eten

DiningCity Unlimited is een gepersonaliseerde kaart waarmee een gast (onder voorwaarden) een jaar lang onbeperkt uit eten kan bij deelnemende restaurants (bekijk hier de video, waarin directeur Jeroen van den Brink het initiatief uitlegt).

Loyale gasten

Voor Jaap Funnekotter is het helder. ‘Dit is geen goede strategie om loyale, nieuwe gasten te krijgen’, zo begint hij zijn reactie.

‘Ik denk dat je met een scherp geprijsde formule (op alle culinaire niveaus) en een goede (direct) marketing in staat moet zijn om een trouw gastenbestand op te bouwen.’

Actieweken

Hij krijgt bijval van M. Coppens, die meent dat de restaurants door de vele actieweken gaan lijken op kledingwinkels.

‘Er is altijd wel een uitverkoop of sale. Wij zijn hierin veel te ver doorgeschoten. Een of twee keer per jaar een actie van een week is nog interessant, nu val je als gast van de ene actieweek in de andere actieweek.’

Niet lucratief

Quinten Gazendam noemt het idee van DiningCity ‘weer eens wat anders’ en een ‘grappige actie’, maar denkt dat het realistisch gezien ‘erg ingewikkeld en niet enorm lucratief voor de ondernemer’ is.

Alleen korting op het eten

De eerste gedachte van Geer Schakel was ook waanzin. ‘Maar het ligt toch genuanceerder’, zo schrijft hij op Misset Horeca Connect.

‘Het is exclusief drank en je moet minstens één vol betalende gast meenemen, en het lijkt alsof je als ondernemer alleen circa 50 procent korting op het eten geeft.’


Praat mee over dit onderwerp op Misset Horeca Connect: ‘Voor €49 heel jaar eten: goed voor restaurant of gast?

Reageer op dit artikel