De groentesappen bevatten 5 tot 7 gram koolhydraten en zijn met een KCAL-waarde van tussen de 23 en 55 laagcalorisch.
Eigen tuin
De groenten voor de sappen komen uit de biologische tuin van Edwin Vinke in Zeeland.
Voor zijn tweesterrenrestaurant De Kromme Watergang in Hoofdplaat verbouwt hij op enkele hectares zijn eigen kruiden, groenten en fruit (zie video onder het artikel).
Mineralen
'Ik kook zelf al mijn gerechten in zeewater, omdat het een subtiele zilte smaak geeft en gezonder is dan zout', aldus Vinke. 'In zeewater zitten veel mineralen die een mens nodig heeft.
Bietensap
Dcan Zilt & Blue met rode biet noemt Vinke geschikt voor sporters. 'Bietensap zorgt voor een betere opname van zuurstof in het bloed, waardoor je beter presteert.'
Aperitief of cocktail
Dcan Zilt & Red is te drinken als aperitief of in een cocktail met wodka, maar ook te gebruiken als basis voor een pastasaus. Dcan Zilt & Green ten slotte is inzetbaar als smaakvolle dorstlesser.
Kijk voor meer informatie op de website Dcan.com.