nieuws

Failliete restaurateur klaagt Google (Maps) aan

Restaurant

Google wordt aangeklaagd door een Amerikaanse restauranteigenaar. Volgens de ondernemer is zijn eetgelegenheid failliet gegaan vanwege foutieve informatie op Google Maps. Dat schrijft NU.nl op basis van een publicatie op Wired.com.

Failliete restaurateur klaagt Google (Maps) aan

Foutieve informatie op Google Maps heeft volgens een Amerikaanse restaurateur geleid tot het faillissement van zijn zaak, zo schrijft NU.nl aan de hand van berichtgeving door Wired.com. De ondernemer heeft Google aangeklaagd.

Foutieve informatie

Volgens NU.nl gaat het om het restaurant The Serbian Crown. In 2012 zou gedurende enkele maanden foutieve informatie zijn verspreid.

Op Google Maps zou onder andere hebben gestaan dat de gelegenheid op zaterdag en zondag gesloten was, terwijl dit niet het geval zou zijn.

Deuren moeten sluiten

De eigenaar claimt nu dat deze verkeerde informatie ertoe heeft geleid dat hij de deuren heeft moeten sluiten.

Omdat zijn eetgelegenheid niet op een drukke plek is gevestigd, zou de eigenaar afhankelijk zijn van gasten die de zaak bijvoorbeeld via Google Maps vonden, zo schrijft NU.nl.

Reactie Google

In het artikel is ook een reactie opgenomen van de advocatenfirma die Google vertegenwoordigt. Halverwege juni is een motie ingediend om de aanklacht te laten verwerpen.

De eigenaar heeft gezocht naar iemand om de schuld te geven en is uitgekomen bij Google, zo wordt de reactie van de advocatenfirma weergegeven in het artikel.

Reageer op dit artikel