nieuws

Hertog Jan*** opent 22 juli op nieuwe locatie

Restaurant

Het Belgische driesterrenrestaurant Hertog Jan heropent op dinsdag 22 juli in Zedelgem. In november 2012 meldde Misset Horeca dat eigenaren Gert De Mangeleer en Joachim Boudens Brugge gingen verlaten voor een in 2010 gekochte historische boerderij.

Hertog Jan*** opent 22 juli op nieuwe locatie

Op dinsdag 22 juli heropent driesterrenrestaurant Hertog Jan de deuren in Hoeve De Pleyne in Zedelgem, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Keuken

Eén ruimte is op dit moment helemaal klaar, dat is de keuken. De Mangeleer gaat er de komende anderhalve week testen.

Volgens Het Laatste Nieuws krijgt de keuken vijf kookeilanden van 2,4 bij 1,8 meter voor patisserie, amuses, koude keuken, vis en vlees en groenten.

Houtskooloven

Een van de nieuwe pronkstukken is een houtskooloven. De driesterrenchef laat in het artikel weten ‘lyrisch te zijn over de nieuwe keuken’.

Hij beschouwt deze als het resultaat van tien jaar hard werken en ervaring opdoen. ‘In die jaren hebben we geleerd hoe onze ideale keuken eruit zou zien’, zo citeert Het Laatste Nieuws.

Restaurantcapaciteit

In de eerste maanden na de heropening is in het restaurant plaats voor 35 gasten tijdens de lunch en 45 voor het diner.

Dat aantal kan desgewenst wordt uitgebreid tot 65, in de vorig locatie waren dat er maximaal 50.

De Mangeleer en Boudens zijn sinds 2002 eigenaar van Hertog Jan. In november 2011 ontving het restaurant van Michelin de derde ster.

Het duo baarde vorig jaar opzien door €25.000 bij te dragen aan het verleggen van een openbare weg op de nieuwe locatie.

Reageer op dit artikel