nieuws

Restaurant Chique failliet verklaard

Restaurant

Restaurant Chique in Alphen aan de Rijn is failliet. Het restaurant en brasserie Unique is per direct gesloten. De eigenaren van de eetgelegenheden konden niet meer aan hun betalingsverplichtingen voldoen.

Restaurant Chique failliet verklaard

Dat laten de eigenaren Michelle en Roy Monfils weten. ‘Wij hebben besloten Restaurant Chique B.V. en Brasserie Unique, per direct, te moeten stoppen omdat wij niet langer aan onze betalingsverplichtingen kunnen voldoen. De rechtbank heeft inmiddels op ons verzoek het faillissement uitgesproken en daarbij mr. G.T. van der Meiden van La Gro Advocaten aangesteld als curator. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart’, aldus Michelle en Roy Monfils in een verklaring.

Volgens de ondernemers hebben positieve pers en onderscheidingen niet geholpen. ‘Toprecensies in onder andere De Telegraaf, Volkskrant, Algemeen Dagblad, recent winnaar van de Gouden Pollepel, groente ambassadeur van het jaar, finalist van het groenterestaurant van het jaar en vermeldingen in de Michelin Gids en GaultMillau hebben ons niet geholpen’.

Met het faillissement verliezen onder andere chef-kok Ferry Wijsman en souschef Tom Vonk hun baan. ‘Wij danken Ferry Wijsman en Tom Vonk enorm voor hun inzet en dat zij hun kennis met ons hebben willen delen. Het zijn culinaire en sociale toppers. Wij danken een ieder die bij ons te gast was en hopen deze in een andere samenstelling, of op een ander moment, ooit weer te mogen verwelkomen’, aldus Michelle en Roy Monfils.

Reageer op dit artikel