nieuws

Soepkeuken op het dak van Hoog Catharijne

Restaurant

Op het dak van Hoog Catharijne in Utrecht is vanaf donderdag 17 juli tot eind oktober een soepkeuken gevestigd. In de keuken wordt soep gemaakt van etensresten van restaurants en winkels, aangevuld met groenten die eveneens op het dak worden geteeld. Op donderdagmiddagen wordt de soep gratis uitgedeeld aan bezoekers van het winkelcentrum.

Soepkeuken op het dak van Hoog Catharijne

De soepkeuken maakt deel uit van een kunstproject van ontwerper Ester van de Wiel. Zij opende vorig jaar De Tuinfabriek op het dak van Hoog Catharijne en is daarmee inmiddels finalist voor de Dutch Design Award 2014, een belangrijke onderscheiding voor ontwerpers.

Groenten

Groenten in De Tuinfabriek groeien op een laag compost die ook van afval uit Hoog Catharijne is gemaakt.

Voor de soepkeuken rijdt een schillenkar elke ochtend door het winkelcentrum. Van onder andere botten, visgraten en -koppen en uienschillen wordt bouillon getrokken.

Composthoop

Resten rijst, brood en pasta zijn voor de kippen op het dak. Plantaardige resten die niet meer te gebruiken zijn, verdwijnen op de composthoop voor volgend jaar.

Bezoekers kunnen op het dak van Hoog Catharijne komen via een speciale route die in het winkelcentrum staat aangegeven.

Insecten

Vorige maand konden nieuwsgierigen en/of waaghalzen in het winkelcentrum ook al terecht voor het proeven van insectensnacks, een initiatief van Rentokil.

Bekijk hier een fotoreportage van dit pop-up pestaurant.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel