nieuws

Internationale versie Gastronomixs.com gelanceerd

Restaurant

Met een druk op de knop hebben sterrenchef Richard Ekkebus en Thérèse Boer op 15 september 2014 in Zwolle het startsein gegeven voor de internationale versie van het culinaire platform Gastronomixs.

Internationale versie Gastronomixs.com gelanceerd

De lancering vond plaats tijdens het evenement Chefs (R)evolution. De in Hong Kong residerende sterrenchef Richard Ekkebus en de topgastvrouw van de Librije, Thérèse Boer waren als eregasten aanwezig om de aftrap te verrichten. Na de druk op een rode knop, volgden beelden en een uitleg door de initiatiefnemers van Gastronomixs, Inge Meijs en Jeroen van Oijen.

Sprong

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt volgens Meijs en Van Oijen om hun platform internationaal te laten opereren. Meijs liet weten het als een ‘sprong in het diepe’ te voelen maar wel een zo goed mogelijk voorbereide sprong. Maar met behulp van allerlei deskundigen als vertalers, accountants, juristen en vormgevers is Gastronomixs klaar gestoomd voor het internationale avontuur.

Engelse versie

De site is nu in het Engels beschikbaar. ‘We hebben op alle continenten contactpersonen’, liet Van Oijen weten. De ambitie is om wereldwijd chefs te inspireren. Naast de Engelse versie zijn er een aantal nieuwe functies. Het is de bedoeling dat internationale chefs ook bijdragen gaan leveren. Deze maand is Jonnie Boer gastchef. Hij laat drie bereidingen zijn.

Mailbox

Gastronomixs is 2,5 jaar geleden gelanceerd. Het culinaire platform vormt een inspiratiebron voor chefs en leerlingkoks. Driesterrenchef Jonnie Boer noemde Gastronomixs bij de lancering de nieuwe Guide Culinaire van Escoffier of Eugene Pauli’s. Dat inspireerde de makers van het culinaire platform om dit verder uit te bouwen op het internationale vlak. ‘Ik hoop dat mijn mailbox gaat ontploffen’, liet Meijs na de lancering weten.

Reageer op dit artikel