nieuws

Nederlands Oesterseizoen 2014-2015 officieel geopend

Restaurant

Het oesterseizoen in Nederland is officieel geopend. Vanaf vandaag worden creuses of Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis) weer gevist.

Nederlands Oesterseizoen 2014-2015 officieel geopend

De officiële opening gebeurde door het overhandigen van de oesters uit de eerste ‘sleep’ van de Bru11 aan burgemeester Grotenboer-Dubbelman van Goeree-Overflakkee en aan locoburgemeester Van Burg van Schouwen-Duiveland.

Deze overhandiging was op de Grevelingen, waar voornamelijk de platte Oesters gekweekt worden. Voorzitter Cees van Liere van de Nederlandse Oestervereniging: ‘Het belooft een goed jaar te worden en we kunnen vanaf nu genieten van de platte oesters uit de Grevelingen, de Rolls-Royce onder de oesters’.

De oestervisserij vindt plaats in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn ongeveer 30 bedrijven bij deze visserij betrokken die samen bijna de gehele aanvoer van oesters beheersen. De leden van de Nederlandse Oestervereniging kweken jaarlijks ongeveer 700.000 stuks platte oesters en ongeveer 35 miljoen Zeeuwse oesters. De oesters worden voornamelijk verkocht op de Belgische, Duitse, Franse, Italiaanse en Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel