nieuws

Eigen zaak voor Martin de Mol en Jan Schaap

Restaurant

Chefs Martin de Mol (30) en Jan Schaap (43) openen op 14 november hun eigen restaurant. De chefs die beiden gewerkt hebben bij verschillende sterzaken openen samen Restaurant Aan de Vliet in Rijnsburg.

Eigen zaak voor Martin de Mol en Jan Schaap

‘Na jarenlang hard werken in diverse sterrenrestaurants én na het mede-opzetten van de visrestaurants Sild en KW106 vinden we het tijd voor ons eigen restaurant,’ zeggen Martin de Mol en Jan Schaap. Het restaurant telt 35 couverts en is ook voor de lunch geopend.

Ron Blaauw – De Librije
Martin de Mol werkte hiervoor als souschef bij visrestaurant KW106 in Katwijk aan Zee en als chef de partie bij Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, bij Latour in Noordwijk en bij De Librije in Zwolle. Schaap werkte chef-kok bij KW106 in Katwijk aan Zee en hielp visrestaurant Sild in Sassenheim opzetten. Daarvoor werkte hij bij De Moerbei in Warmond, Tante Koosje in Loenen, Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, De Kersentuin in Amsterdam en bij De Beukenhof in Oegstgeest.

‘De eerste reserveringen zijn al binnen, onder meer van oud-gasten die onze jongensdroom mede mogelijk maken.’ De twee hebben aan offline crowdfunding gedaan en mensen gevraagd geld in te leggen. Iedereen die dat heeft gedaan, mag voor iets meer dan het ingelegde bedrag komen eten.

‘De keuken is niet ingewikkelder dan nodig is’, zegt Schaap. ‘We werken zo puur mogelijk, met verse, eerlijke seizoensproducten en altijd met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding. We zorgen voor een sterren waardige avond voor onze gasten.’

Wisselend interieur

Aan de Vliet moet ook voor terugkerende bezoekers elke keer weer een verrassing zijn. Niet alleen op het bord, maar ook als het gaat om het interieur. Alle tafels, stoelen, lampen en accessoires zijn te koop en waar mogelijk direct mee te nemen’, aldus De Mol. Restaurant Aan de Vliet wordt namelijk doorlopend ingericht door de stylistes van de naastgelegen woonwinkel Esatto by Ravensbergen Interieurs.’

Reageer op dit artikel