nieuws

Iens Toppers 2015 ‘sterzaken en eetcafés

Restaurant

Beoordelingssite Iens heeft een lijst gemaakt met de 1000 beste restaurants van Nederland. Voor de zesde keer is op basis van gastreviews deze ranglijst onthuld. Op één staat De Librije*** van Jonnie en Therese Boer. Wijnbar Pinot in Breda is op plek 24 de hoogste nieuwe binnenkomer van de Iens Toppers.

Iens Toppers 2015 ‘sterzaken en eetcafés

Initiatiefnemer Iens Boswijk noemt de Iens Toppers een bonte verzameling eetgelegenheden, ‘van eetcafé tot sterrenzaak. De lijst is samengesteld op basis van de 101.460 recensies die het afgelopen jaar op iens.nl zijn geschreven.’

Iens Toppers richt zich naar eigen zeggen als enige restaurantgids op alle segmenten. Het resultaat is een lijst met de 1000 meest geliefde eetadressen in Nederland, in alle soorten en maten. Zo staan er 5 Afghaanse restaurants in de lijst, 28 Chinese, 20 Griekse, 6 Marokkaanse, 3 Surinaamse en maar liefst 36 Thaise zaken.

De Librije scoort 9,7

Restaurant De Librije in Zwolle mag zich het komende jaar dé nummer 1 van Nederland noemen met een eindcijfer van een bewonderenswaardige 9,7. De winnaar van vorig jaar, Boreas in Heeze, zakt hiermee naar de 2e plek. Le Restaurant in Amsterdam legt beslag op de 3e positie. Librije’s Zusje Amsterdam staat op nummer 74.

De Top 20 van Iens

1 Restaurant De Librije, Zwolle
2 Boreas, Heeze
3 Le Restaurant , Amsterdam
4 La Folie, Zaltbommel
5 Parkheuve, Rotterdam
6 Bord’Eau (Hotel De L’Europe), Amsterdam)
7 De Leuf, Ubachsberg
8 Bij Jef, Den Hoorn (Texel)
9 Piloersemaborg, Zuidhorn
10 Restaurant Sinne, Amsterdam
11 Restaurant Aan de Poel, Amstelveen
12 Restaurant Librije’s Zusje, Zwolle
13 Restaurant Perceel, Capelle aan den IJssel
14 De Leest, Vaassen
15 Restaurant ML, Haarlem
16 Herberg de Kop van ’t Land, Dordrecht
17 Ciel Bleu (Hotel Okura), Amsterdam)
18 De Lindehof, Nuenen
19 Château Restaurant Neercanne, Maastricht
20 De Nieuwe Polderkeuken, Stolwijk

Reageer op dit artikel