nieuws

Prijs voor hoogste restaurant van Nederland

Restaurant

Het hoogste restaurant van Nederland, The Penthouse in de Haagse Toren in Den Haag, is in de prijzen gevallen. De eetgelegenheid heeft de Executive Directors Award van de World Federation of Great Towers in de wacht gesleept.

Prijs voor hoogste restaurant van Nederland

The Penthouse ligt op een hoogte van 135 meter op de 42ste verdieping van de Haagse Toren. Het is het hoogste restaurant van Nederland en hoger gelegen dan bijvoorbeeld het restaurant van de Eiffeltoren.

De prijs voor het restaurant werd uitgereikt tijden een internationaal congres in het Empire State Building in New York. De prijs werd toegekend voor twee innovaties van het bedrijf. Zo werd het eigen tijdschrift The View bekroond en daarnaast was er waardering voor een technische innovatie waarbij videobeelden op de speciale ramen van het restaurant worden geprojecteerd. Zo kan het uitzicht worden veranderd in dat een stad of bijvoorbeeld een onderwaterscène.

The World Federation of Great Towers is een internationale vereniging van markante torens en wolkenkrabbers. Bij de vereniging zijn 48 torens in 20 verschillende landen aangesloten. In Nederland zijn de Euromast en de Haagse Toren lid.

Reageer op dit artikel