nieuws

Restaurants aan de slag met Van Gogh smaakprofielen

Restaurant

Diverse restaurants uit de regio Ede gaan in het Van Goghjaar 2015 aan de slag met gerechten en menu’s die geïnspireerd zijn op de Nederlandse schilder Vincent van Gogh. Ze maken daarbij gebruik van een onlangs gelanceerd boek met Van Gogh Smaakprofielen.

Restaurants aan de slag met Van Gogh smaakprofielen

Diverse restaurants in de regio Ede hebben bij de lancering van het boek Van Gogh Smaakprofielen op 18 december aangegeven hiermee te gaan werken. Planken Wambuis, Het Oude Politiebureau, Buitenzorg, De Waldhoorn, Grand Café Kruller, de Echoput en Kröller-Müller museumrestaurant Monsieur Jacques doen mee.

125 restaurants

Ook in Brabant, partner in het Van Goghjaar 2015, is interesse getoond. De gemeente Ede, initiatiefnemer van het citymarketingproject De Smaak van Van Gogh waar het boek onderdeel van is, hoopt dat 125 restaurants de themagerechten op de kaart zullen zetten.

Smaakprofielen

Het boek met de smaakprofielen is gemaakt door fooddesigners en chefs. Op basis van de brieven en schilderijen van Van Gogh zijn drie ‘Smaakprofielen’ ontwikkeld met betrekking op een bepaalde periode uit het leven van de schilder. Deze periodes zijn gekoppeld aan de seizoenen herfst/winter, lente en zomer. Bij elk profiel hoort een suggestie voor de bereidingswijze die past bij het gekozen tijdsbeeld.

De smaak van Van Gogh
De Van Gogh Smaakprofielen is het eerste concrete project onder De Smaak van Van Gogh, een initiatief van de gemeente Ede dat deel uitmaakt van het themajaar Van Gogh 2015, 125 jaar inspiratie.

Horecava

Tijdens de Horecava, van 12 tot en met 15 januari 2014, is De Smaak van Van Gogh te proeven in hal 1 op het Vers en Puur Plein.

Reageer op dit artikel