Bernard Tesink van De Burgemeester* Meestergastheer

Bernard Tesink van De Burgemeester* Meestergastheer
Stefan Ammerlaan

Bernard Tesink van sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Op verzoek van Tesink reikte zijn eerste leermeester, Louis Stork, hem de officiële medaille uit.

Bernard Tesink van restaurant De Burgemeester * in Linschoten is geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Een Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid in de Nederlandse horeca.

Na het behalen van de Michelinster in 2010 is het behalen van de Meestertitel een bekroning op de carrière van de gedreven ondernemer en gastheer. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in restaurant De Burgemeester reikte op verzoek van Tesink zijn eerste leermeester Louis Stork hem de officiële medaille uit op 12 februari 2014.

Marcel Swaghoven

Tesink werd tijdens zijn Meesterproef op 13 november 2013 op meer dan honderd onderdelen bedrijfsmatig en proefondervindelijk beoordeeld. De Meesterproef van Tesink werd afgenomen door de SVH Meestergastheren Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan in Den Haag) en Marcel Swaghoven (Restaurant Valuas in Venlo).

Tesink startte na het opdoen van ervaring in de 'betere bedrijven' in 1994 met zijn restaurant De Burgemeester. 'Ik had mijzelf tot doel gesteld een open sfeer te creëren waarin best gelachen mag worden, wat zeker in die tijd echt nog niet overal zo was', aldus Tesink.

In de 19 jaar dat hij werkzaam is De Burgemeester is hij steeds bijzonder actief geweest in het uitdragen en verbeteren van het gastheerschap, waarbij een meer dan gewone vakkennis en plezier en enthousiasme voor het vak centraal staan.

Tesink: 'Ik zie dat er steeds minder jonge mensen kiezen voor het vak van gastheer of gastvrouw en dat gaat me zeer aan het hart. Ik wil dan ook graag een bijdrage leveren aan een goede en gedegen nieuwe generatie gastheren en –vrouwen'.

Meestertitels sinds 1980

SVH organiseert namens de horecabranche sinds 1980 SVH Meesterproeven van vijf Meestertitels (Wijnmeester, Meesterkok, Meestergastheer, Meesterschenker en Meesterijsbereider). De organisatie maakt momenteel een reorganisatie door en is recent sterk afgeslankt.