Ruim helft restaurantreserveringen buiten openingstijden

Ruim helft restaurantreserveringen buiten openingstijden

Bijna driekwart van de restaurantreserveringen vindt plaats tijdens kantooruren. Meer dan de helft van de reserveringen wordt gedaan buiten de openingstijden van een restaurant. Dat en meer blijkt uit onderzoek.

Reserveringssysteem Couverts komt met cijfers over het reserveringsgedrag. 71 Procent van de reserveringen via de site of app van Couverts vindt plaats tussen 09.00 en 17.00 uur. 54 Procent van de mensen reserveert wanneer het restaurant is gesloten.

Verder blijkt dat 62 procent van de gebruikers van Couvert vrouw is. Het is dus de vrouw die een restaurant, eetcafé of brasserie uitzoekt en reserveert, concludeert Couverts. De meeste reserveringen vinden plaats op woensdag (21 procent), gevolgd door vrijdag (14 procent).

Ook wordt volgens Couverts vrij laat gereserveerd. Bij app-reserveringen meestal minder dan 3 uur van tevoren (55 procent). Een bezoeker van Couvert bekijkt gemiddeld 6,7 restaurants voordat er een keuze wordt gemaakt.

Dit blijkt uit een analyse van gegevens uit de reserveringssystemen van 1.100 bij Couverts aangesloten restaurants. De app van Couvert is inmiddels ruim 570.000 keer gedownload.